Nieuwsberichten

60 jaargangen later...

JaargangI1958grootIn 1957 werd de Hertogelijke Heemkundige Kring het Land van Beveren vzw gesticht en in 1958 rolde het eerste tijdschrift "Het Land van Beveren" van de pers. 

Vandaag, 26 maart 2017, wordt dit gevierd door het tijdschrift, het logo en de website in een nieuw jasje te steken.

Als extraatje kan het eerste tijdschrift, JAARGANG I Nr.1, digitaal geraadpleegd worden. Onze webmaster  heeft het als Easter Egg op onze website verstopt, kan jij het vinden?

Abdon Van Bogaert stelt tentoon

2016 03 ambl 13 gedicht defA e mailOns bestuurslid Abdon Van Bogaert, o.m. hobbyfotograaf, neemt met een zestal foto’s deel aan een groepstentoonstelling van kunstenaars in zijn geboortedorp Verrebroek.

Dit evenement georganiseerd door de plaatselijke cultuurraad gaat door in het ontmoetingscentrum OC De Verre op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) zaterdag 27 en zondag 28 mei (Bloemenmarkt) telkens van 13 tot 17 uur.

De evolutie van de fotografie van donkere kamer naar digitaal systeem bracht andere en nieuwe technische en creatieve mogelijkheden, ook voor de hobbyfotograaf.

Abdon toont in de tentoonstelling vier foto’s die de rust, de magie en de pure pracht van de ‘kust’ en de ‘zee’ ter hoogte van Pas-de-Calais in Frankrijk uitstralen, en schreef tijdens het bezoek aldaar onderstaand gedicht.

Daarnaast waagt hij zich op de creatieve (experimentele) tour met het haast onopvallend bewerken van twee foto’s die met optisch bedrog surrealistische- en humoristische trekjes vertonen!

Beeldend kunstenaar Georges Staes overleden

Georges Staes Beeldend kunstenaar BeverenMet droefheid hebben we afgelopen week het nieuws ontvangen dat George Staes, beeldend kunstenaar, op 89-jarige leeftijd overleden is. Georges, geboren op 22 augustus 1927,echtgenoot van wijlen Simonne De Meersman, gewezen gastprofessor aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten,  ere-leraar Stedelijke Academie voor Schone Kunsten - Sint-Niklaas en gedecoreerd met Gouden Palmen van de Kroonorde. We kennen Georges als een aimabele man, gedreven door kunst en iemand die uren kon vertellen over de geschiedens van de 'Nieuwe Parochie' (Thijskenshoekwijk) waar hij opgroeide en later in de Middenheide zijn atelier had. Georges overleed op 16 februari 2017 te Beveren. De tijd heeft ons Georges ontnomen, maar zijn herinneringen blijven in Beveren en ver daarbuiten. We zijn hem eeuwig dankbaar. De uitvaartplechtigheid is op zaterdag  25 februari 2017 om 15.00 uur in de aula van het crematorium Heimolen,  Waasmunsterse Steenweg 13 te Sint-Niklaas.  Samenkomst en mogelijkheid tot condoleren in de aula vanaf 14.30 uur.  Naar zijn wens zal de asverstrooiing plaatsvinden in intieme kring. We zijn met onze gedachten bij zijn kinderen, familie en vrienden.

We nemen afscheid van Herman Cools

Met ontsteltenis hebben wij kennis genomen van het droevige bericht dat Herman Cools is overleden. Herman was sinds 1963 bestuurslid en hij werd vrij spoedig hoofdredacteur van ons driemaandelijkse tijdschrift, een taak die hij dertig jaar ter harte nam. Herman was een zeer gerespecteerde medewerker en vriend die altijd klaarstond voor de vereniging. Herman, geboren te Melsele op 2 november 1927, weduwnaar van Raphaëlla Cool is overleden in het WZC Grootenbosch te Beveren op 9 februari 2017. De verrijzenisliturgie vindt plaats op vrijdag 17 februari om 11.15 uur in de dekanale kerk van Sint-Martinus. Samenkomst en gelegenheid tot groeten in de kerk vanaf 11 uur.

Ons medeleven gaat uit naar zijn familie en vrienden.

Er zijn 71 gasten en geen leden online

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd