1914-2005

VERDIENSTEN

Wielrenner

KORTE BIOGRAFIE

Geboren in Nieuw-Namen (bij Kieldrecht) was Middelkamp de eerste Nederlander die in 1936 een etappe won in de Tour de France.  In 1938 won hij opnieuw een etappe maar daarna legde hij zich toe op wielerkoersen in Vlaanderen waar T. meer kon verdienen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verdiende grensbewoner Middelkamp zijn brood als smokkelaar. Hij werd echter betrapt en moest enkele maanden vastzitten.  Na de oorlog ging T. opnieuw aan de slag als profwielrenner. Materiaalpech hield T. in 1946 van de zege in de strijd om de wereldtitel. In 1947 slaagde Middelkamp er uiteindelijk toch in om – wederom als eerste Nederlander – de titel van wereldkampioen te bemachtigen.  Na zijn pensioen in 1951 kocht T. café Middelkamp in Kieldrecht. Hierdoor wordt T. vaak bestempeld als een echte Kieldrechtenaar.

facebook_page_plugin
Volg ons op Facebook!
Beveren in Beeld

Login enkel voor wie een abonnement heeft op het tijdschrift.

Gelieve uw naam en voornaam in het veld naam in te vullen en uw lidnummer in het veld gebruikersnaam. Het lidnummer vindt u terug op de enveloppe van het tijdschrift.

Bedankt voor uw registratie, de webmaster kijkt deze registratie na en zal deze zo spoedig mogelijk goed- of afkeuren. U zal hiervan een e-mailontvangen.