1787-1855

VERDIENSTEN

Generaal-majoor in het Nederlandse leger en commandant van Maastricht

KORTE BIOGRAFIE

Jean Theodore Serraris werd in 1787 geboren als zoon van de Kieldrechtse notaris Paul Antoine Serraris. J. werd in 1806 als vrijwilliger ingelijfd in de keizerlijke garde. Hij onderscheidde zich in de slag bij Jena (1806) en ontving verschillende eerbewijzen zoals het Legioen van Eer (in 1813). Na de val van Napoleon in 1814 kreeg J. eervol ontslag  en trad hij toe tot het Nederlandse leger waar hij razendsnel carrière maakte en promoveerde tot generaal-majoor. J. vocht aan Nederlandse zijde tijdens de revolutie van 1830. Hij werd verheven in de Militaire Willemsorde in 1834. J. werd per Koninklijk Besluit van 8 oktober 1842 verheven in de Nederlandse adel. In hetzelfde jaar werd hij door koning Willem II belast met het opperbevel over de vesting Maastricht en de Nederlandse troepen in Limburg.

facebook_page_plugin
Volg ons op Facebook!
Beveren in Beeld

Login enkel voor wie een abonnement heeft op het tijdschrift.

Gelieve uw naam en voornaam in het veld naam in te vullen en uw lidnummer in het veld gebruikersnaam. Het lidnummer vindt u terug op de enveloppe van het tijdschrift.

Bedankt voor uw registratie, de webmaster kijkt deze registratie na en zal deze zo spoedig mogelijk goed- of afkeuren. U zal hiervan een e-mailontvangen.