1710-1781

VERDIENSTEN

Zakenvrouw en eigenares van het kasteel Cortewalle. Stelde plaatselijke mensen te werk in het huishouden en op het domein.

KORTE BIOGRAFIE

Jonkvrouw Joanna Theresia Goubau, echtgenote van een Engelse zakenman, verdeelde haar tijd tussen Cortewalle en haar huis in Antwerpen. Ze nam tuinlieden en huispersoneel uit Beveren in dienst en was goede klant bij Beverse ambachtslui en handelaars. Ze liet het park van Cortewalle verfraaien. De opbrengst van de moestuin en de boomgaard liet ze in eigen keuken verwerken tot vruchtensappen, confituur, zalfjes en crèmes. De hoofdtuinman verkocht de overtollige opbrengst van de tuin aan de dorpsbewoners. Na de dood van haar man zette J.T. zijn bedrijf verder.

facebook_page_plugin
Volg ons op Facebook!
Beveren in Beeld

Login enkel voor wie een abonnement heeft op het tijdschrift.

Gelieve uw naam en voornaam in het veld naam in te vullen en uw lidnummer in het veld gebruikersnaam. Het lidnummer vindt u terug op de enveloppe van het tijdschrift.

Bedankt voor uw registratie, de webmaster kijkt deze registratie na en zal deze zo spoedig mogelijk goed- of afkeuren. U zal hiervan een e-mailontvangen.