1857-1935

VERDIENSTEN

Heemkundig schrijver en pastoor van Verrebroek

KORTE BIOGRAFIE

Op 26 maart 1906 werd Vyncke aangesteld als pastoor te Verrebroek. Vrijwel meteen na zijn installatie startte P. met de voorbereidingen en organisatie van de Verheyenfeesten n.a.v. het 300-jarig overlijden van de Verrebroekse dorpsheld. P. was een bezield heemkundige. Als ondervoorzitter van de Oudheidkundige Kring van het Waasland schreef P. standaardwerken over de geschiedenis van de Sint-Laurentiuskerk en de abdij van Sint-Baudelo. Naast heemkundig opzoekingswerk ontplooide P. nog andere initiatieven, zoals de bouw van een kleine kapel aan het klooster van Verrebroek. Pastoor Vyncke zette ook stappen om de kerk van Verrebroek te laten klasseren als beschermd monument. P. stierf in 1935.

facebook_page_plugin
Volg ons op Facebook!
Beveren in Beeld

Login enkel voor wie een abonnement heeft op het tijdschrift.

Gelieve uw naam en voornaam in het veld naam in te vullen en uw lidnummer in het veld gebruikersnaam. Het lidnummer vindt u terug op de enveloppe van het tijdschrift.

Bedankt voor uw registratie, de webmaster kijkt deze registratie na en zal deze zo spoedig mogelijk goed- of afkeuren. U zal hiervan een e-mailontvangen.