1774-1854

VERDIENSTEN

Burgemeester van Beveren, ‘vader der armen’

KORTE BIOGRAFIE

Zag op 20 juli 1774 het levenslicht als derde en laatste kind van Petrus Josephus Angelus Everaert, heer van Geelhauts en Maria Theresia Versmessen, dochter van de gewezen burgemeester van Kallo. J. volgde in 1811 de overleden Charles de Brouchoven de Bergeyck op als burgemeester van Beveren. Hij bleef meer dan veertig jaar aan de macht maar liet zich in de praktijk, door afwezigheid, vaak vertegenwoordigen door zijn eerste schepen Constant Lesseliers. Tijdens de ambtsperiode van Everaert werd een nieuw hospitaal opgericht voor ouderlingen, zieken en wezen. Bij testament schonk de kinderloze J. één derde van zijn immense fortuin aan het nieuw opgerichte hospitaal van Beveren.

facebook_page_plugin
Volg ons op Facebook!
Beveren in Beeld

Login enkel voor wie een abonnement heeft op het tijdschrift.

Gelieve uw naam en voornaam in het veld naam in te vullen en uw lidnummer in het veld gebruikersnaam. Het lidnummer vindt u terug op de enveloppe van het tijdschrift.

Bedankt voor uw registratie, de webmaster kijkt deze registratie na en zal deze zo spoedig mogelijk goed- of afkeuren. U zal hiervan een e-mailontvangen.