1774-1854

VERDIENSTEN

Pastoor van Beveren en oprichter van het hospitaal

KORTE BIOGRAFIE

Werd geboren in Ninove op 9 november 1787. Hij werd op 19 mei 1828 aangesteld tot pastoor van Beveren en zou er 37 jaar lang in functie blijven (tot 1865) en zijn stempel drukken op de gemeente. J. kwam zelf uit een gegoede familie van kooplieden en nijveraars wat hem een breed sociaal netwerk opleverde om zijn verschillende godsvruchtige projecten te financieren. Naast enkele religieuze projecten (de uitbreiding van de Sint-Martinuskerk) was J. vooral begaan met de zorg voor armen, ouderen en zieken. Zijn meest ambitieuze plan was de oprichting van een hospitaal voor de noodlijdende bevolking in Beveren. J. stak veel persoonlijke middelen in de financiering van het hospitaal, dat in 1842-1844 werd gebouwd en onder het bestuur van de zusters van de Heilige Vincentius a Paulo werd geplaatst.

Kiezenknop

facebook_page_plugin
Volg ons op Facebook!
Beveren in Beeld

Login enkel voor wie een abonnement heeft op het tijdschrift.

Gelieve uw naam en voornaam in het veld naam in te vullen en uw lidnummer in het veld gebruikersnaam. Het lidnummer vindt u terug op de enveloppe van het tijdschrift.

Bedankt voor uw registratie, de webmaster kijkt deze registratie na en zal deze zo spoedig mogelijk goed- of afkeuren. U zal hiervan een e-mailontvangen.