Nieuwsberichten

3de Boekenmarkt

Deze boekenmarkt is uniek voor het Waasland. In de schaduw van het prachtige kasteel Hof ter Welle worden tal van oude boeken te koop aangeboden.

De boekenmarkt ligt op wandelafstand van het centrum van Beveren, bushalte A.Z Nikolaas en op 10 minuten wandelen vanaf het station van Beveren. Aan het poortgebouw kan je genieten van een heerlijk Bevers biertje en/of een verfrissend versgemaakt hoeve-ijsje.

Wens je zelf boeken te verkopen ? Vraag dan vóór 28 juli een standplaats aan door een mail te sturen naar:  – inschrijven kost slechts €3 voor een standplaats van 6 meter. (Onder voorbehoud van het op dat moment geldende coronamaatregelen)

Plaats: Anna Piersdreef – 9120 Beveren tussen 10 en 18u
 
Met publicitaire steun van: Tweedehands boeken kopen en verkopen

Ondervoorzitter Kevin Poschet schrijft een boek

KevinPoschet2Waarom dit boek?

Vandaag rust de Graventoren van Rupelmonde ietwat verdoken in de Scheldevallei. Weinig doet nog vermoeden dat eens een machtige waterburcht van de graven van Vlaanderen zich hier verhief. Tussen de 12de en de 17de eeuw waakte haar garnizoen over de Scheldegrens en onderwierp de tollenaar het scheepverkeer aan de gehate tol van Rupelmonde. Binnen haar muren herbergde de graaf zijn troepen in tijden van oorlog, borg hij zijn meest waardevolle documenten op en liet hij zijn politieke tegenstanders verdwijnen.  

Vandaag rust de Graventoren van Rupelmonde ietwat verdoken in de Scheldevallei. Weinig doet nog vermoeden dat eens een machtige waterburcht van de graven van Vlaanderen zich hier verhief. Tussen de 12de en de 17de eeuw waakte haar garnizoen over de Scheldegrens en onderwierp de tollenaar het scheepverkeer aan de gehate tol van Rupelmonde. Binnen haar muren herbergde de graaf zijn troepen in tijden van oorlog, borg hij zijn meest waardevolle documenten op en liet hij zijn politieke tegenstanders verdwijnen.  Het boek neemt u op onderhoudende wijze mee door bijna negen eeuwen lokale en internationale geschiedenis, gaande van het vroegste ontstaan tot het laatste restant in de huidige Graventoren, langs politieke schandalen, familietwisten en feodale machtsstrijd. Het kadert de burcht van Rupelmonde binnen de verschillende militaire reorganisaties van het graafschap Vlaanderen en gaat dieper in op de rol die haar burchtvoogden daarbij speelden. De auteur boort voor het eerst in bijna 150 jaar een massa aan nieuw archiefmateriaal aan en verzamelde zowel gekende als nooit eerder gepubliceerde afbeeldingen. Kevin Poschet (°1983) is historicus en auteur van verschillende artikels over middeleeuwse kastelen en lokale geschiedenis. Hij is tevens gids voor de gemeente Kruibeke. Verder is Kevin Poschet ook ondervoorzitter van onze Heemkundige Kring een link met Beveren is dan ook niet ver te zoeken. We steunen hem dan ook graag met dit initiatief.

Voorintekenen kan vanaf nu!

Teken nu tot en met 31/03/2018 in op het boek “Geheimen van het Gravenkasteel” aan het voordeeltarief van €19,50 in plaats van €24,50. U ontvangt een uitnodiging voor de officiële voorstelling van het boek en bijhorende tentoonstelling in de watermolen van Rupelmonde, waar het boek kan worden afgehaald (21-22/04/2018). Voorintekenaars worden eveneens vermeld in het boek. Afhaling kan vanaf 23/04/2018 eveneens in het museum van de Heemkundige Kring Wissekerke na afspraak. 

Hoe bestellen? 

Mail uw naam, adres en voorkeur van afhaling door naar gravenburcht@gmail.com en schrijf €19,50 over op rekeningnummer BE57 7410 1117 2335 met vermelding van uw naam. Opgelet, uw bestelling is pas compleet na ontvangst van uw betaling. Volg de laatste ontwikkelingen omtrent de publicatie en tentoonstelling op https://www.facebook.com/Rupelmonde/

Beveren in Beeld